mandag 19. november 2012

Jessheim Vintermaraton 2012


Oppladningen  til dette løpet ble ikke helt etter planen. Lørdagen ble nemlig brukt til å hjelpe noen venner å flytte. 5 solide timer med lemping og bæring av alt mulig som må flyttes når man bytter bolig. Merket at armene var støle og slappe på søndagsmorgenen. Men, nå er det ikke armer man løper maraton med!
Stoppet på Svenskerud kl.0900 og plukket opp Morten, som også hadde lyst til å bli litt bedre kjent i Jessheim. Vi kom opp i god tid før start. Litt kjølig vind fikk oss til å lure på om vi kanskje hadde planlagt litt for tynn bekledning for løpet. Men etter litt spionasje på de andre deltakerne gikk vi for planlagt bekledning. Startnummer ble hentet og vi kom oss i garderoben, som forøvrig var meget trang, og gjorde de siste forberedelsene før start.
Starten knipset av Bjørn Hytjanstorp

Etter en kort runde med oppvarming stilte vi oss opp til start fremst i feltet. Fant ut at det var tryggest da vi skulle sluses ut fra friidrettsbanen gjennom en trang passasje. Åpningsfarta var det ikke noe å si på. 3.41 er i raskeste laget for Mr. Bern. Så jeg senket farten en del og forsøkte å finne et brukbart trivselstempo for ferden. Dette var ikke lett, for neste gikk på 4.08 og deretter kom det 3km på 3.57. Skulle nesten tro jeg var ute å løp halve distansen.
Første vending. Foto: Hans Petter Økern

Morten derimot lot beina gå og dro fra med et kobbel av løpere i ryggen. Løypa var til tider krevende med en del skarpe svinger og også en del høydemeter som skulle forseres. Litt vind på enkelte steder i løypa krydret det hele, men ikke slik at det ble plagsomt.
Morten inne til første vending. Foto: Hans Petter Økern
Alltid spennende å løpe nye løyper, merket at jeg var litt reservert da de første motbakkene dukket opp nærmere midtveis første gang. Men da jeg oppdaget at disse gikk noe etappevis oppover var det bare å gi på. Blide og hjelpsomme funksjonærer sørget for både drikke og litt intern sekundering:)
Foto: Bjørn Hytjanstorp
Andre og tredje runden opplevde jeg som mer eller mindre transportetappe. Beina føltes gode og pusten lett. I tillegg dukket det opp noen trivelige karer fra Team ULL som heiet oss fram - takk for motiverende heiing:) Drakk litt YT skogsbær før start, den forsøkte en liten periode å komme opp igjen, men dette roet seg heldigvis. De andre løperne så jeg svært lite til, hadde kun ryggen til en SK Rye kar 200 meter foran meg stort sett hele tiden. Denne gangen løp jeg med musikk på øret. Det vil si jeg hadde lagt opp til det, men brukte musikken bare tidvis, og mest mot slutten da det begynte å skrante litt med steget. Inntak av drikke gikk greit - drakk saft de første 30 km, deretter Cola resten. Brukte kun to tuber med gel. En etter 25km og en etter 30 km.
Blid Morten i steget! Foto: Hans Petter Økern
Siste runden startet greit, fikk etterhvert kontakt med noen som hadde ligget lenger framme. Plutselig oppdaget jeg at også ryggen til min meget spreke klubbkamerat Morten kom nærmere og nærmere. Dette ga også næring til en noe sliten kropp. De siste 5 km ble tunge, men det var flere som hadde fått det, noe som gjorde at jeg avanserte opp til en finfin 6. plass. Det var også morsomt at jeg skulle klare å løpe inn til ny pers i et løp jeg ikke hadde noen forventninger til i det hele tatt.
Tror jammen jeg tar en tur neste år også:)

Kondis om løpet: http://www.kondis.no/hafsaas-og-lerkeroed-vant-vintermaraton.5128426-127694.htmlhttp://connect.garmin.com/activity/244607158

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar