lørdag 1. september 2012

Romerike 6 timers 2012

Endelig var dagen her! Klar og motivert for mange timer i løpeskoa dro jeg ut til Romikabygget og plukket opp Kjetil som skulle samme vei for å være funksjonær under løpet.
Vi hadde en hyggelig tur opp til Jessheim med mye trivelig løpeprat.

Jeg klarte å legge igjen telefonen i bilen, så det ble lite fotografering fra stadion - skal se om jeg kan låne noen bilder fra nettet.

Vel inne på selve stadion var det bare å komme i gang med rigging av bord og diverse utstyr. Jeg hadde ikke med så mye i dag. Det var det mest nødvendige som ferdigblandet saft i små flasker, powerade, kaffe / cola miks, Mentos og litt gel. Ekstra sko, vaselin og sportstape er også et must.

Stemninga var som vanlig avslappet og hyggelig, finnes ikke sure folk i ultramiljøet.
Foto: Kjetil Raaen

Vi rusla ut i løypa noen minutter før kl. 10.00 Deretter startet Olav oss og vi var i gang. Noen stakk tidlig i et heftig tempo, mens de fleste av oss tok det pent.
Jeg hadde ikke noen soleklar strategi før løpet, ville kjenne litt på responsen fra kroppen før jeg valgte tempo. Etter en runde funka det med tempo rundt 4.30 - fra før vet jeg at en rolig start i slike løp ofte gir deg litt å gå på når det har gått 4-5timer. Men samtidig vet jeg at et stødig skjema på 4.30 ender på 80km etter 6 timer - fristende.........

Nå har det seg slik at mr. Bern ikke helt klarte å være lojal mot 4.30. I stedet gikk det stort sett i tempo rundt 4.15 - 4.25 de første 36km. Halvmaraton gikk unna på 1.30 og maraton passerte jeg på va 3.04.
På den 49 kilometeren skjer det noe............ fra jevne 4.30 km tider ble det plutselig alt fra 5.18 til 5.50. Dette kom som et hammerslag, og slo meg helt ut. Egentlig ville jeg bare bryte og sette meg i sola, for jeg forstod raskt at dette kom til å bli veldig slitsomt.

Men er man ultraløper så er det jo akkurat dette det handler om, løfte haka også når det butter og gjør jæ....... vondt. Jeg håpet jo i det lengste på at det skulle gå over, som det ofte gjør. Men det gjorde det ikke i dag.
Heldigvis fikk jeg oppmuntrende ord fra Kjetil for hver passering, det hjalp - takk Kjetil!

Drikkepausene ble lengre og lengre, ikkje bra. Men på mirakuløst vis vraltet jeg meg rundt runde etter runde. Det overhengende målet ble å passere 70km. Jeg nærmet meg sakte men sikkert. Ved en passering måtte jeg ta en ekstra kikk på tvèn som viste resultatene, for jeg stusset litt over antall km i forhold til hva GPSèn på klokka viste. Det er jo vanlig at klokka har en viss feilmargin, men at det skulle være nesten 2 km fant jeg merkelig. Nå viser det seg i etterkant at det er flere som har reagert på dette - det kan se ut til at tidtakersystemet har misset en runde. Vi får se hva arrangør sier i etterkant.

Uansett utfall så er jeg med tanke på sprekken jeg fikk, veldig fornøyd med dagen og resultatet. 72.596 er mitt nest beste 6 timers resultat. Jeg har løpt totalt 6 slike løp og fem av de har endt på 70+.

Løypa vi løp var på 1340 meter, og den hadde mange svinger. Tre / fire av svingene var nærmest 90 grader. Underlaget varierte fra asfalt til banedekke og et kortere parti med pukk. Omtrent ikke stigning, bortsett fra i enden av partiet med pukk. Der kom det plutselig en liten bakke på kun 3 meter som løftet oss ca 1,5moh. Ingenting av disse faktorene er noe man tenker på de første 40 - 50 km, men så plutselig begynner kroppen å reagere på disse svingene. Og den lille stigningen ble nesten som Trollveggen helt på tampen. Trøsten er at det var likt for alle, så da er det helt greit..

Været var topp! Sol hele dagen, startet med 13-14 grader. Det stabiliserte seg på rundt 20 grader. Noe vind ble det i visse partier av løypa. Men så der det jo sånn at får du motvind en vei, så blir det medvind den andre veien.

Kroppen har i etterkant oppført seg veldig fint. Kun litt stivhet som preger bevegelsesmønstret. Null kramper under løp, eller etter. I natt har jeg fått sovet godt, har ikke hatt noen mareritt eller plutselige krampeanfall. Veldig bra!

Kommer sikkert på flere ting etterhvert + bilder


http://connect.garmin.com/activity/217505134

3 kommentarer:

  1. Du er helt rå Dag!!! Imponet over at man klarer å gjennomføre på den måten du gjorde - mens vi fleste andre sliter med å gjennomføre de siste km når det butter, tar du en drøy HALVMARATON!? FANTASTISK :-)

    SvarSlett
  2. Grattis med fantastisk løp! Godt over er 72 km er bare imponerende. Du er rå! og ikke minst takk for turen opp og ned det var veldig trivelig! :-)

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelige meldinger begge to:) Det var en flott dag, og jeg gleder meg allerede til neste lange løp

    SvarSlett