lørdag 30. mars 2013

Påskeavslapning

Påskeferie er ensbetydende med hytteliv på fjellet for min del. Der kan jeg kombinere det gode liv som vil si: hvile, familieliv, isfiske, rolige skiturer, kald øl, god mat, lese, sol og ikke minst løping.

Årets hyttetur inneholdt det meste, også løping. Fra mandag til lørdag ble det tre turer. Det som er utfordrende med å løpe fra hytta er terrenget. Enten går det oppover, eller så går det nedover - bratt er det også. De store flatene finner man ikke før man kommer ned til Notodden.

Turene jeg valgte å løpe ble identiske, det vil si at jeg løp samme runde hver gang. Turen starter bratt nedover i nesten 2 km før jeg får et par km med opp og ned. Deretter et par km med jevn klatring før det går bratt nedover igjen. Deretter er resten av turen jevn klatring tilbake til hytta - de siste to km suger bigtime med puls langt opp i øra:) Hele runden er på 12,5km

Første økt på onsdag forsøkte jeg å holde litt tempo, noe jeg i grunnen klarte bra. 5.13 i snittfart er brukbart i denne løypa - snittpuls på 141.

Neste runde i samme løype på fredag skulle være en litt roligere variant. Den ble på 5.40 i snittfart og 130 i snittpuls.

På lørdag dro vi hjem og der ventet nye sko på posten. Ingen overraskelse akkurat med tanke på skovalget, men alltid stas med nye sko, påskefarge hadde de også:) Det ble Nimbus igjen, som mengdetrenigssko. Kanskje blir det en forfot sko neste gang, Kjetil?  Dermed ble det en liten testrunde, slik at jeg fikk løpt de lett inn før maraton i Drammen på mandag.

1 kommentar:

  1. Tror ikke du trenger å gjøre mye med skoa altså. Du løper jo det ene bra løpet etter det andre og er tilnærmet skadefri! :-)

    SvarSlett