torsdag 2. februar 2012

Glade dager i Dubai!

Etter uker og måneder med maratonforberedelser var endelig dagen kommet, og det var deilig at vi endelig var på tur, onsdag 25. januar satte fem staute karer seg på flyet ned til Dubai.

Turen ned gikk greit tross litt dårlig plass for lange bein mellom flysetene.
Per og jeg innkvarterte oss hos svogeren til Per ( Henrik, som også skulle være med på løpet) mens Bjørn Harald, Morten og Magne tok inn på et hotel downtown i Dubai.

<> <>
Her har guttene vært og hentet startnummer!
Torsdagen ble brukt til å hente startnummer og å bli litt bedre kjent i denne fantastiske byen.
Deilig å kunne gå i t-shirt og shorts blant palmetrær og blomster slutten av januar.  Henrik var guide og viste oss mange flotte steder i denne fantastiske byen.
<> <>
Ved inngangen til Dubai Mall - verdens største handlesenter med 1200 butikker
Det var en gjeng med forsiktige gutter som ikke tok noen sjangser i forhold til mat og drikke før løpet. Vi hadde med oss ferdigblandet havregryn fra Norge. Torsdagskvelden ble alle invitert hjem til Henrik og Louise til pasta og kylling - fantastisk maratonmat i meget hyggelige omgivelser.
<>  <> <> <>
Kvelden før løpet.
Så var endelig dagen kommet. Vi stod opp klokken 05.00, spiste en real frokost og tok taxi inn til startområdet. Det var kjølig vær ca. 13 - 14 grader. Alle følte seg pigge, og vi bare sugde inn den spesielle atmosfæren som preget byen i grålysningen denne morgenen.
<>  <> <>  <> <> <>
30 minutter før start!
Målet mitt med dette løpet endret seg mange ganger i løpet av månendene fra vi bestemte oss til å reise til vi faktisk var på plass. Jeg husker at første mål var å gå for ny pers. Deretter kom skadeavbrekk og målet endrest seg til sub 3.00. Ettersom skaden ble sittende lenger jeg hadde håpet på bestemte jeg meg for å ta løpet som et testløp med fokus på å holde 4.30 fart pr.km. Dette er mitt konkurransetempo for neste 6 timers løp, og det var greit å sjekke hvor langt unna jeg eventuelt var dette tempoet. I etterkant er jeg meget godt fornøyd med resultatet
Split   time    diff          min/kmkm/h
1/2 maraton   01:36:53    01:36:53      04:3613.06
Helmaraton   03:13:19    01:36:26      04:3513.13
Her er en oversikt over løypa vi løp.
Jeg startet meget disiplinert, måtte konse på å holde igjen tempoet de første km. Temperaturen var meget behagelig, drikkestasjonene kom akkurat når jeg ønsket det - og jeg kom ganske raskt inn i en god rytme.
Etter første halvmaraton var planen å øke tempoet noe, men jeg konstaterte raskt at kroppen ikke var enig i den planen. Dermed ble det bare å holde fokus på ca. 4.30 fart. Etter de første 30 km kom stivheten i beina snikende. Jeg inntok medbragt gel, noe som ga litt ekstra drive. Måtte konse på å holde steget, noe jeg klarte bra til det gjenstod 2 - 3 km. Da vi løp inn mot målområdet  var det rigget store tribuner hvor det satt et entusiastisk publikum som heiet oss inn.
<> <>
En fornøyd løper med Kalifa i bakgrunnen
Resten av turen brukte vi på å pleie kroppene så godt vi kunne med hvile, god mat og drikke. Det var slett ikke verst å nyte solenog 27 grader ved bassenget når man visste at det var -10 hjemme og snøvær, ho,ho!
<>  <> <> <>
Bassenget var oppvarmet og holdt 29 grader!
http://connect.garmin.com/activity/146189923

3 kommentarer:

 1. Jeg har ventet på denne rapporten også hadde jeg misset den. Godt jeg fant den nå :-)!! Flott tur og grattis med bra løp! 4:30 tempo i 6-timer det er tøfft!! Blir morro å se deg løpe 6-timers til våren/sommeren

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal bli morro med 6 timers, gleder meg som en unge til det:) Men om tempoet holder helt inn tviler jeg sterkt på. Men den som intet våger, intet vinner! Eller noe i den duren;)

   Slett
 2. Misset innlegget jeg også. Men fikk lest den nå...herlig. Håper jeg får til noe slik en gang i fremtiden, 4:30 tempo også forresten :P

  SvarSlett